Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Tyrkiet

Tyrkiet fakta

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder råd og oplysninger til danske rejsende. Rejsevejledningerne bygger på oplysninger, som er indhentet bl.a. fra de danske ambassader. 

UM anbefaler i øjeblikket, at du som rejsende altid bør medbringe pas eller anden id, når du bevæger dig uden for hotellet, da politiet nu har ret til at foretage identitetskontrol af alle. Du kan læse hele vejledningen her

Elektricitet

220V. Adapter er ikke nødvendig.

Befolkning

Ca. 75,2 millioner. Hovedstaden hedder Ankara og har ca. 3,5 millioner indbyggere. Istanbul har ca. 13,4 millioner indbyggere. Størstedelen af tyrkerne (98%) er muslimer. Tyrkisk er det dominerende sprog. På turiststederne taler mange også engelsk og tysk.

Helligdage

1/1 Nytårsdag, 23/4 Børnenes dag, 19/5 Sportens og ungdommens dag, 30/8 Zafer Bayrami, 29/10 Republikkens dag, 6-9/11 Offerhøjtiden, 10/11 Atatürks mindedag. Tyrkiet har også andre religiøse højtider og helligdage såsom Ramadanen, som planlægges efter månekalenderen og derfor skifter dato hvert år.

Kreditkort

Alle internationale kreditkort kan anvendes på/i de fleste større hoteller, restauranter og butikker. Der er flest hæveautomater på de større rejsemål.

Mad & drikke

Et enkelt måltid koster ca. 55 DKK, frokost ca. 60 DKK, middag ca. 110 DKK, en øl ca. 25 DKK, og vand på flaske ca. 5 DKK pr. liter. Det anbefales at drikke vand fra flaske.

Shopping

Et eldorado for shoppere. Håndvævede tæpper, guld, lædervarer, mærkevarekopier, m.m.

Sæsoner

Tyrkiet lokker flest besøgende til om sommeren. På mange hoteller er airconditionanlægget i gang i højsæsonen, fra omkring midten af maj til midten af september. Mange hoteller åbner deres pools i begyndelsen af maj og lukker dem ned i oktober. De er ikke opvarmede. Udbuddet af aktiviteter, antallet af spise- og forlystelsessteder, og solsenge på strandene er lavere i lavsæsonen, og på hotellerne er alle faciliteter ikke altid åbne. For vores golfspillere falder højsæsonen dog i oktober/november og i marts/april.

Telefon/Internet

Mobiltelefoner fungerer for det meste. Det er dyrt at ringe fra hotellerne. Det billigste alternativ er at købe telefonkort og ringe fra automater. Der er mange internetcafeer, og mange hoteller har internetopkobling. Sørg for ikke at bruge danske internetabonnementer i egne computere eller mobiltelefoner, da omkostningerne for at bruge disse i udlandet ofte er meget høje.

Gratis Wi-fi

En hel del af vores hoteller og lejlighedshoteller tilbyder gratis wi-fi i fx lobby eller endda på det meste af hotelområdet. Men ofte er dimensioneringen af disse systemer ikke overvældende, og du skal ikke forvente at kunne streame film o.lign. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts.

Temperaturer

Måned Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag 15 15 18 21 25 31 34 34 31 26 20 16
Vand 14 15 14 16 17 19 22 24 26 26 22 15Tidsforskel

Dansk tid + 1 time.

Valuta

Nye tyrkisk lire (TRY). 100 DKK ≈ 47 TRY (nov 2016). Banker og vekselkontorer findes på alle større rejsemål. Undgå at veksle i lufthavnen, da kursen der er langt dårligere end andre steder.

Visum & pas

Visum er ikke påkrævet for danske statsborgere ved turistophold kortere end 90 dage. For yderligere information, kontakt Tyrkiets ambassade på telefon +45 39 20 55 00. Du skal også kontakte ambassaden, hvis du rejser på andet end alm. dansk turistpas.

Øvrigt

Det er almindeligt at give 5-10 % i drikkepenge på restauranter, og glem heller ikke hotellets rengøringsdame og chaufføren på udflugten. 

"Detur har et af Danmarks mest omfattende udvalg af ferier til Tyrkiet"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Kun fly

Afbudsrejser

Vælg rejse fra

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dage
  • OneWay
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Kun fly
    • Fly & hotel
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-