Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Alanya fakta

Afstande

Alanya–Manavgat 65 km
Alanya–Antalya 140 km
Alanya–Anamur 140 km
Alanya–Mersin 380 km
Alanya–Side 70 km
Alanya–Marmaris 500 km
Alanya–Antalya Lufthavn 130 km
Alanya–Gazipaşa lufthavn 40 km

Badning

Alanyas to sandstrande er flere kilometer lange. Stranden mod vest kaldes Kleopatrastranden. Den er bred med grovkornet sand, og nogle steder bliver vandet hurtigt dybt. Stranden på østsiden er mere lavvandet, og der kan forekomme små klippeblokke og rullesten i strandkanten.

Børnevenlighed

Høje kantsten, niveauforskelle og meget biltrafik i centrum. Strandene er lange og brede. Dele af øststranden er noget lavvandet med sten i strandkanten. Det bliver hurtigt dybt på visse steder ved den vestlige Kleopatrastrand. Der er flere børnevenlige aktiviteter, såsom vand-, dyre- og forlystelsesparker.

Flyvetid

Under 4 timer.

Indbyggerantal

Ca. 88.000.

Trafikforbindelser

Gode forbindelser i Alanya med lokale minibusser (dolmus) og taxi, og meget gode forbindelser til byer i andre dele af Tyrkiet.

Forlystelser

Alanya er berømt for sit varierede natteliv. Her er masser af restauranter, barer, natklubber og diskoteker til alle aldersgrupper og for enhver smag.

Shopping

Et meget stort udbud af butikker og et meget stort kopivaremarked. Stort marked tirsdag, fredag og søndag.

Sport & aktiviteter

Langs strandene findes mange forskellige vandsportsgrene at vælge imellem: Beach volleyball, fodbold- og tennisbaner, samt mulighed for dykning.

Transfer

Ca. 2,5 time fra Antalya Lufthavn og ca. 1 time fra Gazipaşa Lufthavn til det første hotel.

At spise ude

Et meget stort udbud af restauranter og barer. Et enkelt måltid koster ca. 55 DKK, frokost ca. 60 DKK, middag ca. 110 DKK, en øl ca. 25 DKK, og vand på flaske ca. 5 DKK pr. liter.

 

Egnethed for bevægelseshæmmede personer

Alanya er den destination i Tyrkiet, som er bedst egnet for bevægelseshæmmede personer. Alle fortove på hovedgaden er blevet renoveret de sidste par år, hvilket har medført, at de er blevet meget lavere og bredere. Alanya har ligeledes fortove med spor til synshandicappede. Fra øst til vest, langs hovedgaden, vil du generelt opleve, at Alanya by er et fladt område.

Udenfor Alanya finder du Okurcalar, Incekum og Avsallar, som også er områder med fladt terræn. Du vil dog opleve mere trafik i disse områder, da en hovedvej går gennem byerne. Derudover er fortovene ikke ligeså brede og lave som i Alanya.

På østsiden i Mahmutlar-området vil du også opleve et fladt terræn, som er nemt at gå rundt i. Vær dog opmærksom på, at fortovene er lidt højere end i Alanya. 


Øvrigt

Afstanden til centrum beregnes altid til Atatürkstatuen lige inden havnen.

"Sol, varme og vand for alle aldersgrupper"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet

Afbudsrejser

Vælg rejse fra

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dage
  • OneWay
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Flybillet
    • Fly & hotel
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-