Detur facebook
Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Tunesien

Fakta om Tunesien

Rejser til Tunesien med Detur

Flyv direkte til Monastir Lufthavn fra Billund og København.

Flyvetid

 Ca. 4 timers flyvetid fra Danmark til Tunesien

Transfer

Med Detur kan du bestille transfer lufthavn-hotel-lufthavn på din rejse til Tunesien. Transfertiden fra Monastir Lufthavn til hoteller i;
Monastir er ca. 10-30 minutter.
Sousse er ca. 30-45 minutter.
Hammamet er ca. 90 minutter.
Alt afhængig af antal gæster og trafik kan transfertiden variere.

Detur guideservice

Deturs rejseledere er tilgængelige for dig hele døgnet på rejsemålet. Allerede i lufthavnen bliver i bydt velkommen af vores rejseledere, som også kører med i transferbussen til hotellet. I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem til infomøde, på hotelbesøg eller på en udflugt. På rejsemålet er rejselederne der for din skyld, så tøv ikke med at tage kontakt for råd og information.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder råd og oplysninger til danske rejsende. Rejsevejledningerne bygger på oplysninger og efterretninger, som er indhentet bl.a. via de danske ambassader. Du kan læse hele vejledningen om Tunesien her

Børnevenlighed

Når du rejser med børn til Tunesien, har I ikke mindst adgang til lækre sandstrande, og flere af vores hoteller tilbyder aktiviteter for børn og børnepools. Udover de skønne strande byder omgivelserne også på markeder, historiske steder og gamle bygninger, som børn kan være med til at udforske. Nær feriebyerne Hammamet, Sousse og Monastir kan I også finde forlystelsespark, safaripark og badeland. Med klapvogn er det muligt at komme frem, men i højsæsonen kan trafikken være tæt, og fortovskanter er ofte høje og ikke altid med ramper til at køre op og ned.

Egnethed for bevægelseshæmmede personer

Feriebyerne Sousse, Monastir og Hammamet ligger i flade områder uden større kuperet terræn. Generelt er fortovene høje og med variende muligheder for eksempelvis kørestole at komme op og ned. Fortovene er heller ikke altid særligt brede, og især i højsæsonen kan trafikken både på fortov og veje samt i centrum være tæt. I både Sousse og Monastir findes promenader nogle steder langs stranden, og nogle hoteller har stier af træ, der fører ud i sandet.

Elektricitet

230 volt. Adapter er ikke nødvendig. Medbring fx et fordelerstik, da der ofte kun er en stikkontakt på værelset/lejligheder. 

Kreditkort

Alle internationale kreditkort accepteres på større hoteller, i restauranter og butikker. Hæveautomater findes på alle vores destinationer og på mange af vores hoteller. 

Landefakta

Areal på ca 165.000 kvm, befolkning ca 11,5 mio. Hovedstaden hedder Tunis, og størstedelen af tuneserne (98%) er sunnimuslimer. Arabisk er det dominerende sprog med fransk som andetsprog. På turiststederne taler mange også engelsk og tysk. 

Mad og drikke

Tunesisk mad smager fantastisk, og den mest kendte ret er Couscous. Tuneserne elsker også merguez-pølsen og tagine, der er stuvninger af kød, grønt og frugt i en krydret sauce. Der findes masser af både lokale og internationale spisesteder i ferieområderne, og det er forholdsvis billigt at spise på restaurant og købe drikkevare i forhold til Danmark. Tunesien producerer også nogle glimrende vine. Udover vin eksporterer Tunesien også dadler, citrusfrugter og oliven.

Shopping

Sølv, keramik, skind, lædervarer og tæpper. I de gamle basarområder, medinaen, skal du prutte om prisen. I mange almindelige butikker og supermarkeder er prisen fast. 

Sæson (sommer og vinter)

Tunesien tiltrækker flest besøgende i sommersæsonen, men har sæson hele året rundt. Klimaanlægget på hotellerne kører i højsæsonen – omtrent fra midten af juni til midten af september. De fleste hoteller har centralvarme, som tages i brug hvis nødvendigt, som regel fra november til marts. 

På mange af hotellerne åbner udendørspools i begyndelsen af maj og lukker i oktober – disse er ikke opvarmet. Mange hoteller har opvarmet indendørspools. Rækken af aktiviteter, antallet af spise-og underholdningsmuligheder samt liggestole på strandene er mindre i lavsæsonen, og hotellerne har ikke altid alle faciliteter åbne. For vores golfspillere falder højsæsonen i oktober/november og marts/april. 

Telefon/Internet

Mobiltelefoner fungerer i de fleste tilfælde, men er meget dyrt . Det er dyrt at ringe fra hotellerne, og den billigste løsning er at ringe fra telefonbokse eller med telekort. Internetcaféer er der mange af, og på mange hoteller er der endvidere trådløst internet. 

Vær opmærksom på ikke at bruge din danske internettjeneste i din pc eller mobiltelefon, da omkostningerne ved at bruge dette i Tunesien ofte er meget høj. Mange af de moderne caféer har wifi, som er gratis, hvis du medbringer din egen bærbare computer. 

Gratis Wi-fi

En hel del af vores hoteller og lejlighedshoteller tilbyder gratis wi-fi i fx lobby eller endda på det meste af hotelområdet. Men ofte er dimensioneringen af disse systemer ikke overvældende, og du skal ikke forvente at kunne streame film o.lign. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts. 

Temperaturer

Måned Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag 15 16 18 21 24 29 33 33 30 26 21 17
Vand 14 15 14 16 17 19 22 24 26 26 22 15

Tidsforskel

Ingen om vinteren, men i vores sommertid er Tunesien 1 time efter os.

Vaccinationer

Ingen obligatoriske. For yderligere information kontakt din egen læge, Danske Lægers Vaccinations Service eller Statens Seruminstitut. 

Det anbefales kun at drikke vand fra flaske. Vigtige forholdsregler er god håndhygiejne, begrænset brug af aircondition og at undgå iskolde drikke i varmen. 

Valuta

Tunesisk dinar. 100 DKK ≈ 44 tunesiske dinarer (november 2018). Dinaren er en såkaldt lukket valuta, og den kan kun købes i Tunesien. Du kan medbringe og veksle danske kroner, euro eller us dollars eller hæve i en ATM, som der er mange af. 

Visum og pas

Visum er ikke påkrævet for skandinaviske statsborgere for ophold indtil 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i tre måneder fra rejsens afslutning. Læs eventuelt mere om pas og visum i Tunesien på Udenrigsministeriets hjemmeside
 

Tunesisk skat på overnatning

Pr. 1. januar 2018 indførte Tunesien en skat på alle overnatninger på hoteller og hotellejligheder gældende for personer + 12 år. Skatten betales i tunesiske dinar (lokal valuta) og beregnes ud fra hotellets officielle, tunesiske klassificering (og ikke Deturs), og beregnes pr. værelse/lejlighed pr. nat:
Kat 2* : 1,00 TND | Kat 3* : 2,00 TND | Kat 4-5* : 3,00 TND
Ansvaret for ”Overnatningsskatten” påhviler hotellet og skal både opkræves og indbetales til de tunesiske skattemyndigheder af dette. Du opkræves derfor direkte af hotellet og skal betale direkte til dette. Ophold på mere end 7 overnatninger er begrænset til maksimalt 7 nætters skat.

Andet

Det er almindeligt at give 5-10% i drikkepenge på restauranter. Glem ikke hotellets stuepige eller chaufføren.

"Lange hvide sandstrande og arabiske specialiteter"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet

Afbudsrejser

Vælg rejse fra

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dage
  • OneWay
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Flybillet
    • Fly & hotel
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-
GOOGLE REMARKETING CODE