Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Rethymnon

Rejsemål Rethymnon

Ferie i Rethymnon for alle

Rethymnon er en dejlig, levende by med omkring 31.000 indbyggere. Byen er fyldt med historie og seværdigheder, gode restauranter og hyggelige stræder, hvor den græske atmosfære og livsstil kan mærkes fuldt ud. Læg dertil en flere kilometer lang sandstrand, der starter inde midt i byen, har du et feriemål, der tilfredsstiller de fleste.

Gode restauranter og masser af historie

Den gamle bydel vidner om de mange besættelsesmagter, der har påvirket området. Her finder du huse og monumenter bygget i veneziansk, osmannisk og græsk stil. En af de største seværdigheder er uden tvivl Fortezza-fortet fra 1500-tallet, der også indeholder et arkæologisk museem, samt livet i den gamle fiskerhavn med de mange og gode fiske- og skaldyrsrestaurenter.

Rethymnon og den fantastiske strand

Stranden ved Rethymnon er næsten et helt kapitel i sig selv. Den begynder inde i byen og strækker sig mere end 12 km mod øst. Sandet varierer mellem finkornet og grovkornet sand samt rullesten. Det første lange stykke går der en dejlig strandpromenade, hvor det altid er muligt at få en forfriskning.


Fakta

Badning

Den lange sandstrand starter i midten af byen og fortsætter fulde 12 km øst fra byen. Jo tættere på byen, jo flere folk er der. Nogle sektioner er stenede, andre består af mere finkornet sand. Lejlighedsvis er der ganske lavvandet, især ved stranden i byen. Liggestole og parasoller kan lejes på stranden til omkring 50 kr. pr. dag for et sæt med to stole og en parasol. Der er også masser af muligheder for aktiviteter og vandsport. Der findes masser af restauranter og barer langs stranden. På Kreta kan der forekomme undervandsstrømme, og der findes derfor et flag-system på alle strandene.

Børnevenlighed

I sommermånederne lukkes dele af strandpromenaden inde i byen helt af for trafik og bliver en dejlig gågade. Der er da masser af underholdning for hele familien og for børnene. Byparken er en stor legeplads, såvel som på Agios Giorgios Kirke. Det er let at komme rundt med en barnevogn på gågaden og i den gamle bydel.

Egnethed for bevægelseshæmmede personer

Nogle niveauforskelle. Smalle gader med god trafik i den nyere del af byen. I den gamle bydel og langs promenaden er der i sommermånederne gågade med god tilgængelighed og brede fortove. Mange trappenedgange til strand, men også flere ramper, bl.a. på den venstre side af den offentlige strand i Rethymnon. At bevæge sig på stranden, der er med sand, kan være besværligt.
I Adelianos Kampos er smalle fortove og tæt trafik.
Området ved Skaleta er småt og meget kuperet. De mindre landeveje ved siden af hovedvejen er forholdsvis rolige uden trafik, men begrænset område at bevæge sig på.

Flyvetid

Omkring 3,5 timer fra Danmark til Chania lufthavn.

Guideservice

I højsæson er vores rejseledere tilgængelige på vores servicekontor i Chania og Rethymnon - også via telefon/SMS, hvis der skulle opstå evt. problemer eller ønsker i forbindelse med bestilling af udflugter. Uden for højsæsonen dvs. fra midt august er vi kun på kontoret i Chania.

Indbyggerantal

Rethymnon er Kretas tredjestørste by. Omkring 40.000 indbyggere.

Trafikforbindelser

I nogle tilfælde er der skilte på, hvor bussen kører hen. Du bør dog altid lige spørge, hvor bussen kører hen. Regionale og lokale busser kører på hele øen. Lokal bus mellem Rethymnon og Chania koster omkring €6. Hovedbusstationen ligger i den vestlige kant af byen mellem hovedgaden og strandvejen. Taxierne er udstyret med taxameter, som altid skal anvendes. Ved ankomst til hotellet vil der være et tillæg på omkring 3 € afhængig af om de er fanget på vejen eller ved taxiholdepladsen. Dobbelt takst om natten. For længere udflugter eller dagsture kan fast pris aftales. Der er taxachauffører, der kun kører udflugter.

Forlystelser

Inden for den venetianske havn op mod fortet finder du det mest populære natteliv. Barer, musikbarer og diskoteker ligger blandet med dejlige tavernaer og caféer. For familier med børn er der meget at se og lave i den gamle bydel. Ønsker du at tage en pause fra bylivet en dags tid, så anbefaler vi en udflugt til vandlandet Water City, som er Kretas største vandland. Det ligger omkring en time fra Rethymno, lige uden for Heraklion.

Shopping

I centrum af Rethymnon er der masser af butikker. Mange butikker og større supermarkeder er lukket om søndagen. Ellers er åbningstiderde 10:00-14:00, med aftenåbent 18:00-21:00 tirsdag, torsdag og fredag. Turistbutikker har noget mere fleksible åbningstider. Markeder med lokalt udbud kan du finde på torsdage på den nye marina og på lørdage i nærheden af busstationen. Populære produkter er olivenprodukter samt god olivenolie og oliven. Ellers kan du finde er guld, læder og fodtøj.

Sport & aktiviteter

Langs strandene er der mange forskellige vandsportsaktiviteter at vælge imellem såsom jetski, faldskærm efter en båd, vandcykler og meget mere. Det er nemt at arrangere cykelture – både i grupper og på egen hånd. Kreta byder også på gode vandremuligheder på specielle vandrestier, dykning og klatring.

Transfer

Omkring 1 time og 30 minutter fra lufthavnen til det første hotel.

At spise ude

Et meget stort udvalg af restauranter og barer. Brød og kuvertafgift opkræves ofte ved bestilling. Et enkelt måltid koster omkring 75 kr., frokost omkring 100 kr.,  middag ca. 130 kr., en øl ca. 30 kr og aftappet vand omkring 6 kr. / liter.

Øvrigt

I juni og begyndelsen af juli kravler den udrydningstruede Caretta caretta-havskildpadde i land for at lægge æg. Der er ingen særlig strand specielt for havskildpadder, men mange arbejder sammen om at hjælpe dem. Hvis du kommer ud for afspærringer, beder vi dig respektere dette. I den klippefyldte del af stranden kan der være søpindsvin, og vi anbefaler brug af badesko. Bliver du stukket, kan du få hjælp på det nærmeste apotek. Brodden selv er ikke farligt eller giftigt, selv om det kan gøre temmelig ondt. Men der er risiko for infektion, og såret skal behandles.

Se også

 

"Levende by med gode restauranter og masser af historie"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet