Detur facebook
Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

OBS. Vi gør opmærksom på ændrede telefontider over jul og nytår:
24/12 - Lukket
25/12 - 10-13
26/12 - 10-16
31/12 - Lukket
01/01 - Lukket  

Rejsemål Chania

Chania – hyggelige caféer, kultur og historie

Chania er Kretas næststørste by med lidt over 60.000 indbyggere. Byen ligger på den frodige, nordvestlige side af øen. Siden oldtiden har Kreta haft besøg af mange forskellige folkeslag, og øen er præget af forskellige befolkningsgrupper som venetianerne og osmannerne, hvilket også afspejles i Chanias monumenter.

Chania har formået at bevare sin historiske karakter i den voksende turisme, og byen betragtes også som en af de smukkeste i Grækenland. I Chanias "gamle” bydel finder du farverige, hyggelige cafeer, små butikker og marinaen med fiskerbåde, der leverer frisk fisk til restauranterne omkring havnen. I den gamle havn finder man også et af Chanias vartegn; Det Egyptiske Fyrtårn, som blev opført i sin nuværende form i 1830’erne.

500 meter fra havnen finder man byens populære shopping strøg med flere større butikker. Her finder man også Agora - den overdækkede markedshal, hvor der er rig mulighed for at smage på Kretas lækre specialiteter eller købe en souvenir med hjem.

Er det kulturen, der trækker, findes her et arkæologisk museum, og gennem sæsonen køres flere kulturelle festivaler med teater og musik samt vin-, kunst- og fotoudstillinger i stilling.

I Chanias centrum ligger bus stationen, som forbinder byen med resten af Kreta.

Se også

 

"Hyggelige caféer, kultur og historie"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet