Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Agii Apostoli

Rejsemål Agii Apostoli

Fine sandstrande og eukalyptustræer

Agii Apostoli ligger kun omkring 3,5 km vest for centrum i Chania. Dette dejlige område med fine sandstrande har fået navn efter et lille kapel ved havet indviet til den hellige Apostoles. I midten af området er der en ganske stor park med en offentlig legeplads og en løbesti, hvor store fyrretræer og eukalyptustræer giver behagelig skygge på varme sommerdage.

Perfekt til familier med børn

De fire strande i Agii Apostoli vender i forskellige retninger. Du kan derfor altid finde en strand, der passer dig – selv på blæsende dage. Er der bølger på én strand, er en af de andre strande højst sandsynligt rolig. Alle fire strande er lavvandede og ideel for familier med små børn. Der er liggestole, parasoller og strandbarer, og der er mulighed for forskellige sportsaktiviteter så som beachvolley.

Stranden i gåafstand

I Agii Apostoli er hotellerne i almindelighed små og placeret i gåafstand fra stranden. Der er også minimarkeder, et par større supermarkeder, restauranter samt familietaverner. Hvis du vil ind til Chania, er der gode lokale busforbindelser, og et mini-tog kan tage dig rundt til de nærliggende landsbyer. Naturen i Agii Apostoli er meget populær ikke kun blandt turister, men også hos de lokale hele året rundt.


Fakta

Badning

Flere mindre strande i form af bugter gør det relativt beskyttet, selv når vinden blæser. Alle strande er lavvandede, nogle har fint sand og nogle grovere sand. De beskyttede, lavvandede strande gør, at mange familier foretrækker stedet, og de besøges også flittigt af de lokale i weekenderne. Strandene Liggestole og parasoller kan lejes på stranden. Udlejning af liggestole og parasoller koster ca. 50 kr. / dag for et sæt med to stole og en parasol. På Kreta kan der forekomme undervandsstrømme, og der findes derfor et flag-system på alle strandene.

Børnevenlighed

Smalle fortove og høje kantsten. Niveauforskelle kan forekomme. Meget trafik på hovedvejen, der løber gennem byen. Mange restauranter er små, og der er ikke altid plads til større klapvogne, så de mindre paraplyklapvogne er at foretrække. Lavvandede fine strande er velegnet til børn.

Egnethed for bevægelseshæmmede personer

Størstedelen af vejene er med smalle fortove og høje kantsten. Hovedvejen har bredere fortov. Meget trafik på hovedvejen, der løber gennem byen. Niveauforskelle kan forekomme. Fladt ved strand og hovedvej, men på den anden side af hovedvejen er der mere kuperet. Langs stranden er asfaltveje, dog ofte kun fortove markeret med en hvid streg. At bevæge sig rundt på sandstrandene kan have sine begrænsninger, men der findes flere nedgange til strandene.

Flyvetid

Omkring 3,5 timer fra Danmark.

Indbyggerantal

Beboere: Ca. 1.000 mennesker. Turistsæsonen: Ca. 6.000 mennesker.

Trafikforbindelser

I nogle tilfælde er der skilte på, hvor bussen kører hen. Du bør dog altid lige spørge, hvor bussen kører hen. Regionale og lokale busser kører på hele øen. Lokal bus fra Chania og Platanias kører ca. hvert 20 minut og koster 1,60 €. Hovedbusstationen for længere ture ligger i Chania by. Taxier er udstyret med taxametre, som altid bør anvendes. Ved ankomst til hotellet vil der være et tillæg på omkring 3 € afhængig af om de er fanget på vejen eller ved taxiholdepladsen. Vejledende pris for taxa mellem Agii Apostoli og Chania ca. 7 € . Dobbelt takst om natten. For længere udflugter eller dagsture kan fast pris aftales. Der er taxachauffører, der kun kører udflugter.

Forlystelser

Nattelivet er stille i Agii Apostoli. Men der er et par barer og flere restauranter. Udbudet er langt større i enten Platanias eller Chania, hvor der altid foregår et eller andet i døgnets 24 timer, og hvor der er masser af restauranter, barer, natklubber og diskoteker for alle aldre.

Shopping

Udbuddet af butikker er meget lille, men der findes dog to større købmandsforretninger i området. Du finder også discountbutikken Jumbo (fx tøj, sko, legetøj, husholdningsartikler, osv) i området. For ”udvidet” shopping anbefaler vi Chania by, her er det billigt at købe guld- og sølvsmykker, lædervarer, krydderier, olivenprodukter (olie, sæbe, etc.), lokalt tøj og sko.

Sport & aktiviteter Langs strandene er der mange forskellige vandsportsaktiviteter at vælge imellem. Der er også et parkområde med gode joggingmuligheder og en fodboldbane samt en bowlingbane. Det er nemt at arrangere cykelture – både i grupper og på egen hånd. Kreta byder på gode vandremuligheder med vandrestier, dykning og gokart.

Transfer

Omkring 30 minutter fra lufthavnen til det første hotel.

At spise ude

Brød og kuvertafgift opkræves ofte ved bestilling. Et enkelt måltid koster omkring 75 kr., frokost, ca. 100 kr. middag ca. 130 kr. , en øl ca. 30 kr., aftappet vand omkring 6 kr. / liter.

Øvrigt

Gennem byen løber en trafikeret vej. For de hoteller, der er placeret på bjergsiden, skal denne vej krydses. Børn bør ikke krydse vejen uden opsyn. Der er mange herreløse og omstrejfende katte i byerne og på hotellerne.

Se også

 

"Her kan du altid finde en strand, der passer dig – selv på blæsende dage."

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet