Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Gerani

Gerani rejsetips

Indkøb:

• Du må ikke undlade et besøg i Skridlof - den traditionelle læder-gade, hvor du kan finde håndlavede lædervarer af høj kvalitet, fx håndtasker, punge, sko og sandaler. Gaden ligger i Chania og det anbefales at tage hertil, hvis du vil shoppe en del.
• I Kretas hovedstad Heraklion er der masser af gode shoppemuligheder. Her findes mærker som Bershka, Pull & Bear og Zara. De fleste butikker har åbent fra 9:00 til 14:30 og på tirsdage, og torsdage er der også åbent om aftenen fra 17:30 til 21:00.
• Noget du skal huske på, når du shopper i Grækenland, er altid at sørge for, at du får en kvittering. Ellers bliver du medskyldig i momssvig, og det betyder, at du kan blive pålagt en bøde sammen med butiksejeren.

Strandliv:

• I Gerani findes en virkelig dejlig strand, med grovkornet sand, spækket med rullesten. Her er vandet ikke særligt lavvandet, men stranden er virkelig dejlig og stille. Der er også mulighed for at leje strandstole og parasoller her.
• Menies eller Diktynna ligger ca. 30 km nordvest for Gerani. Det er en dejlig afsondret strand med småsten og dybt krystalklart vand. Området er ikke påvirket af de sædvanlige vinde, der blæser i området, og er ideel til stilhed, langt væk fra byerne. Der er absolut ingen nærliggende faciliteter, så sørg for at du har alle fornødenheder med dig. At komme til Menies-stranden er lidt svært, da du er nødt til at køre på en dårlig grusvej (ca. 23 km lang) fra landsbyen Rodopos. Denne vej løber meget tæt ved stranden men anbefales ikke til lave biler. Der er også nogle små både, der sejler til Menies fra Platanias havn, som også stopper ved flere andre nærliggende strande.

Gode tips:

• Kretas natur er perfekt til vandreture. Over hele øen løber vandrestien E4 fra øst til vest, med flere små afstikkere. For eksempel Stalosvandringen, der begynder ved Marias taverna i Chania og slutter ved Atrion hotel i Agia Marina, en cirka 7 km smuk lang vandretur.
• Hvorfor ikke benytte lejligheden til at gå til frisøren? Blive klippet, arranger en flot håropsætning eller vask og føntør håret inden du skal ud om aftenen. Her er det meget billigere end derhjemme, så benyt lejligheden til at købe en ny hårfarve for at forkæle dig selv lidt ekstra.

Restauranter:

• Restauranten Bossa Nova ligger i Gerani, tæt ved havet og er meget populær i denne lille by. En af de medvirkende faktorer til dette er deres store udvalg af øl, vin og cocktails. Maden er også utroligt værdsat her.
• På hovedgaden i Gerani ligger Tasos Taverna, der serverer Chania-kystens bedste svinekotelet! Her er også en hyggelig, afslappet atmosfære, og personalet er professionelt og imødekommende.

Lokale kulinariske oplevelser:

• Hvert år i slutningen af august, arrangeres den årlige vinfestival i byen Sitia, der ligger på kysten af Kretas østlige spids. Under festivalen hyldes den enestående druesort sultan, der er unikke for området.
• Olivenolie anvendes som grundlag for næsten alle retter og er altid på bordet. En skål olie med lidt salt og usaltet brød er simpelthen en delikatesse både før og under middagen.

Oplevelser udenfor byen:

• Ved foden af De Hvide Bjerge ligger en smuk sø med navnet Kournas og lige over denne landsbyen af samme navn. Langs stranden ligger der hyggelige tavernaer. Søen er Kretas eneste og er et populært rejsemål på Kreta. Lej en bil og kør derud på egen hånd.
• Øen Spinalonga, der blev berømt i bogen ”Spedalsk-øen”, er en interessant udflugt. Øen er selvfølgelig i dag ikke en koloni for spedalske, selvom de gamle ruiner ligger som minder om den tid, hvor folk blev forvist hertil, men viser hvordan livet var her engang.
• De lokale landsbyer omkring Gerani er også et besøg værd. Ano Gerani, Modi, Loutraki, Manoliopoulo er alle traditionelle, maleriske små landsbyer, der er karakteristiske for landdistrikterne i det vestlige Kreta og ligger alle inden for en radius på 10 km eller mindre fra Gerani. Perfekte til en cykel- eller scooter-tur.

Natteliv:

• Fazakerleys Bar er et populært tilholdssted for turister og lokalbefolkningen. Her har de virkelig fantastisk personale, der vil gøre alt for at gøre dig glad. Her er priserne også lavere, end hvis du fx tog til Platanias.
• Ønsker du mere livligt natteliv, så skal du tage til Platanias, der har det bedste natteliv på Kreta. Tag bus eller taxa derhen.

Historiske steder:

• Det arkæologiske museum i Heraklion er et af de førende museer i Grækenland og et af de bedste i verden, når det kommer til samlinger fra den minoiske kultur. Er du interesseret i historie, er et besøg på det arkæologiske museum et must.
• Knossos er det storslåede tempel, som forskerne mener, blev bygget omkring samme tid som pyramiderne i Egypten. Knossos var en hel by og meget af området er blevet udgravet. Blandt ruinerne findes flere paladser, et amfiteater og resterne af en avanceret vand- og kloaksystem.

Udflugter:

• Santorini er et ø-paradis ikke langt fra Kreta, tag en dags-tur derover og udforsk denne vulkanske ø, der har så meget at byde på. Gå op til vulkanen, eller lej en bil eller en cykel og udforsk den vilde natur. Stop op og spis en billig frokost på en taverna og nyd udsigten.
• På Kreta findes der utallige oplevelser. Gortyn ligger ca. 45 km fra Heraklion og var den romerske hovedstad på Kreta. Byen ligger på den sydlige side af det centrale Kreta i en bjergdal. Gortyn var meget vigtig under den minoiske civilisation, og er i dag en stor turistattraktion med sine arkæologiske fund.

Gå ikke glip af:

• Hvis du virkelig vil opleve noget smukt i Grækenland, bør du tage til Kreta og besøge den smukke lagune Balos, som er beliggende i det nordvestlige hjørne af øen. Det er helt fantastisk at opleve det azurblå vand kombineret med det skinnende hvide sand.
• Hvis du lejer en bil, undlad ikke at tage vejen fra Chania mod lufthavnen og stoppe ved Venizelos-familiens grav - en fantastisk udsigtsplads. Du kan sidde i lang tid og bare nyde udsigten.

"Slap af og nyd solen i rolige omgivelser på kretas længste strand"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet