Detur facebook
Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

OBS. Vi gør opmærksom på ændrede telefontider over jul og nytår:
24/12 - Lukket
25/12 - 10-13
26/12 - 10-16
31/12 - Lukket
01/01 - Lukket  

Gerani

Gerani fakta

Afstande

Gerani - Lufthavnen - 40 km
Gerani - Chania by - 16 km
Gerani - Platanias - 3 km
Gerani - Agia Marina - 6 km
Gerani - Kato Stalos - 8 km

Badning

Stranden i Gerani byder på alt fra gråt og groft sand til rødbrunt sand og små sten. Der er ingen muligheder for vandsport i området. Fine bademuligheder findes overalt langs kysterne, og der bliver sjældent overfyldt på strandene. Uden for turistområderne kan du finde din egen lille bugt. Stranden i Gerani er udrugningssted for den udrydningstruede havskildpadde Caretta caretta. Hunnerne lægger æg fra maj til august, og to måneder senere udklækkes ungerne. Husk ikke at opholde dig på stranden om natten og rør ikke metalbeskyttelserne, der er over udklækningsstederne. Skildpadderne behøver også fred, hvis du skulle få øje på nogle. Udlejning af liggestole og parasoller koster ca. 50 kr./dag for et sæt med to stole og en parasol.

Børnevenlighed

I Gerani er der ingen fortove, ingen større forskelle i niveau og fine asfalterede veje. Meget trafik på hovedvejen der løber gennem byen. Mange af restauranterne er små og har ikke plads til større barnevogne, så en mindre paraplyklapvogn foretrækkes. Et roligt og rart sted.

Flyvetid

Omkring 4 timer fra Danmark.

Indbyggerantal

Beboere: Ca. 400 mennesker. Turistsæsonen: Ca. 3000 mennesker / uge.

Trafikforbindelser

I nogle tilfælde er der skilte på, hvor bussen kører hen. Du bør dog altid lige spørge, hvor bussen kører hen. Regionale og lokale busser kører på hele øen. Lokal bus fra Chania og Platanias kører ca. hvert 20 minut og koster ca. 2 €. Hovedbusstationen for længere ture ligger i Chania by. Taxier er udstyret med taxametre, som altid bør anvendes. Ved ankomst til hotellet vil der være et tillæg på omkring 3 € afhængig af, om de er fanget på vejen eller ved taxiholdepladsen. Vejledende pris for taxa mellem Platanias og Chania ca. 20 € . Dobbelt takst om natten. For længere udflugter eller dagsture kan fast pris aftales. Der er taxachauffører, der kun kører udflugter.

Forlystelser

I Gerani er udbuddet begrænset til nogle få restauranter og barer. Tag evt. en tur til det nærliggende Platanias, som er noget mere livligt - både dag eller nat. I Platanias er der masser af restauranter, barer, natklubber og diskoteker for alle aldre og smag.

Shopping

Der ligger et par souvenirbutikker i Gerani. For shopping, anbefales en tur til Platanias eller Chania by. Her er det billigt at købe guld og sølv smykker, læder, krydderier, oliven-produkter (olie, sæbe osv.), lokale designervarer (tøj og sko).

Sport & aktiviteter

I Gerani er der ingen muligheder for vandsport. Ønsker du dette, så anbefales det at tage til stranden ved Platanias. Her er der muligheder for jetski, faldskærm bag en båd, vandcykler og meget mere. Det er nemt at leje cykler, både organiseret og på egen hånd. Kreta byder også på gode muligheder for vandreture på afmærkede stier, dykning, gokart og bowling.

Transfer

Omkring 60 minutter fra lufthavnen til det første hotel.

At spise ude

Brød og kuvertafgift opkræves ofte ved bestilling. Et enkelt måltid koster omkring 75 kr., frokost, ca. 100 kr. middag ca. 180 kr. , en øl ca. 30 kr., aftappet vand omkring 6 kr. / liter.

Øvrigt

Ved strandene kan der forekomme understrømme ude i vandet. Gør dig bekendt med flag-systemet, der findes på de fleste officielle strande, men brug også din sunde fornuft. Kontroller hvor hurtigt vandet strømmer, før du tillader børn at svømme frit. Der er mange herreløse og omstrejfende katte i byen og på hotellerne.

"Slap af og nyd solen i rolige omgivelser på kretas længste strand"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet

Afbudsrejser

Vælg rejse fra

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dage
  • Enkelt
  • {{displayShort(LastMinuteListItem.ShortDate)}}
    • Flybillet
    • Fly & hotel
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-