Detur facebook
Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Eller kontakt os på mail info@detur.dk. 

Rejsemål Platanias

Rejser til Platanias – sol, sand og sjov

For ikke så længe siden var Platanias en landlig og stille græsk landsby. Selvom landsbyen i dag er en af de større feriesteder på Kreta, er den gamle bykerne stadig bevaret. Stranden er nogle steder stenfyldt, og andre steder består den af mere finkornet sand. Også vanddybden varierer fra lavvandet til det mere dybe.

Pulserende natteliv og fredelige olivenlunde

Platanias tilbyder en afslappet og imødekommende atmosfære, og samtidig har byen et skønt, pulserende natteliv. Det er den største og livligste langs kysten vest for Chania, og her er et bredt udvalg af restauranter, taverner, barer og diskoteker. Du skal dog ikke gå langt, før du kommer til en af de mange fredelige olivenlunde, der omgiver byen.

Oplev det traditionelle Kreta

I de gamle dele af Platanias får du en smagsprøve på den traditionelle kretensiske livsstil og kan opleve den smukke udsigt med spændende dufte. Platanias er et af Kretas mest mangfoldige badebyer og et område, der passer de fleste.


Fakta

Badning

Nogle områder er stenet, andre består af mere finkornet sand. Stranden omkring Platanias er ikke særlig bred, og det bliver ret hurtigt dybt. De mere lavvandede dele af stranden ligger mod den nærliggende ferieby Agia Marina. Omkring stenrevet i Platanias lystbådehavn findes gode muligheder for at snorkle. Udlejning af liggestole og parasoller koster ca. 50 kr. / dag for et sæt med to stole og en parasol. På Kreta kan der forekomme undervandsstrømme, og der findes derfor et flag-system på alle strandene.

Børnevenlighed

Smalle fortove og høje kantsten. Niveauforskelle kan forekomme. Meget trafik på hovedvejen der løber gennem byen. For børn, egner den østlige del af Platanias sig bedst. Nemlig området mod Agia Marina, hvor det er mere lavvandet.

Flyvetid

Omkring 4 timer fra Danmark.

Indbyggerantal

Beboere: Ca. 800 mennesker. Turistsæsonen: Ca. 8000 mennesker / uge.

Trafikforbindelser

I nogle tilfælde er der skilte på, hvor bussen kører hen. Du bør dog altid lige spørge, hvor bussen kører hen. Regionale og lokale busser kører på hele øen. Lokal bus fra Chania og Platanias kører ca. hvert 20 minut og koster 2 €. Hovedbusstationen for længere ture ligger i Chania by. Taxier er udstyret med taxametre, som altid bør anvendes. Ved ankomst til hotellet vil der være et tillæg på omkring 3 € afhængig af om de er fanget på vejen eller ved taxiholdepladsen. Vejledende pris for taxa mellem Platanias og Chania ca. 20 € . Dobbelt takst om natten. For længere udflugter eller dagsture kan fast pris aftales. Der er taxachauffører, der kun kører udflugter.

Forlystelser

Platanias er kendt for sit livlige natteliv dag eller nat. Her er masser af restauranter, barer, natklubber og diskoteker for alle aldre og smag. Chanias natteliv kører døgnet rundt i højsæsonen (juni - august).

Shopping

I Platanias findes et godt udvalg af butikker og souvenirbutikker, et større udvalg findes i Chania. Her er det billigt at købe guld og sølv smykker, læder, krydderier, oliven-produkter (olie, sæbe osv.), lokale designervarer (tøj og sko).

Sport & aktiviteter

Langs strandene findes der mange vandsportsaktiviteter, såsom jetski, faldskærm bag en båd, vandcykler og meget mere. Det aftales med cykelture, både organiseret og på egen hånd. Øen byder også på gode muligheder for vandreture på særlige vandrestier, dykning, gokart og bowling.

Tilgængelighed

Store forskelle i niveauer, smalle gader med tung trafik, smalle fortove og høje kantsten.

Transfer

Omkring 50 minutter fra lufthavnen til det første hotel.

At spise ude

Et meget stort udvalg af restauranter og barer. Brød og kuvertafgift opkræves ofte ved bestilling. Et enkelt måltid koster omkring 75 kr., frokost, ca. 100 kr. middag ca. 180 kr. , en øl ca. 30 kr., aftappet vand omkring 6 kr. / liter.

Øvrigt

Gennem byen løber en trafikeret vej. For de hoteller, der er placeret på bjergsiden skal denne vej krydses. Børn bør ikke krydse vejen uden opsyn. Der er mange herreløse og omstrejfende katte i byerne og på hotellerne.

Platanias

"Imødekommende atmosfære og et skønt pulserende natteliv"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet

Afbudsrejser

Vælg rejse fra

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dage
  • Enkelt
  • {{displayShort(LastMinuteListItem.ShortDate)}}
    • Flybillet
    • Fly & hotel
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-