Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Sharm el Sheikh

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet

Rejsemål Sharm el Sheikh

Sol, strand og snorkling

Sharm el Sheikh er en turist- og badeby på sydspidsen af Sinai-halvøen ved Rødehavet. Som de fleste moderne turistbyer langs Rødehavets kyst var Sharm el Sheikh oprindeligt nærmest blot et skur, der nogle gange blev brugt af fiskere. 

Siden starten af 1980’erne har der dog været fart på, og i dag er Sharm en international, moderne bade- og underholdningsby med besøgende fra hele verden. Det er nemt at forstå hvorfor: Dage uden sol kan tælles på én hånd, fantastiske strande og koralrev og dermed fremragende snorkling og dykning – og ikke mindst god hotelkvalitet. 

Områderne i Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh byder på to hovedbugter, der ligger tæt på centrum, samt forskellige bydele. Naama Bay er nærmest hjertet af byen med meget udviklede turistområder, masser af shopping og hyggelige restauranter. Sharm al-Maya-bugten ligger vest for Naama Bay og er centreret omkring Sharm Old Market, den ældre del af Sharm el Sheikh. 

Naama Bay, som er områdets midtpunkt, har et bredt udvalg af restauranter, hyggelige cafeer, indkøbscentrer, basarer og udskænkningssteder. Der arrangeres ofte koncerter, og kendte DJs dukker også op af og til i Sharm el Sheikh. 
Udover Naama Bay består Sharm el Sheikh af bydelene Nabq, Sharks Bay med Ras Nasrani og Hadaba med Ras Um Sid. Både Nabq og Hadaba har shoppingcentre og forskellige muligheder for underholdning. 

Oplevelser og aktiv ferie

Hvis du ikke vil bruge alle dagene på at slappe af på stranden og snorkle rundt i pool eller på koralrev, er der alle muligheder for en aktiv ferie i Sharm el Sheikh. Er du til livet under overfladen, finder du dykning i verdensklasse i Ras Mohamed-nationalparken og i Tiranstrædet. Og du har mulighed for at besøge M/S Thistlegorm, et af verdens kendeste skibsvrag. 
Du kan også tage del i sjove og spændende udflugter i ørkenen udenfor Sharm el Sheikh, hvor du kan tage på jeep safari, ride på kameler, quad bikes og meget mere. 


Sharm el Sheikh fakta

Afstande

Sharm el Sheikh - Lufthavn 10 km
Sharm el Sheikh - Cairo 480 km

Flyvetid Danmark-Egypten

Ca. 5 timer fra både Billund og København til Sharm el Sheikh.

Transfer

Omkring 20 minutter fra lufthavn til det første hotel og yderligere ca. et kvarters tid til hotellerne på Hadaba. Sidste hotel kan tage op til en times tid.

Rejselederservice

Rejselederne møder du allerede ved ankomsten og på hotellerne i Sharm el Sheikh på træffetiderne. Rejselederne er der for din skyld, så tøv ikke med at tage kontakt for råd og information. Vores rejseledere er skandinaviske – dvs. danske, svenske, finske og norske – men nu og da kan du også støde ind i en engelsktalende.

Strand og koralrev

Sharm el Sheikh har mange smukke og fine sandstrande eller koralrev. De fleste strande som i Naama Bay tilhører hoteller, men der er offentlige sandstrande såsom Al Fanar, Sharm al Maya og Sharks Bay. Det koster som regel ca. 20 LE at bruge disse, til gengæld får du adgang til toilet og restaurant.

Der findes koraller og koralstrand langs store dele af kysten, og det står nærmere angivet i beskrivelsen for hvert enkelt hotel, hvad du kan forvente der. Ingen af hotellerne i Naama Bay har adgang til koralrev.

Børnevenlig

Naama Bay-området er ret fladt at gå rundt i. De fleste hoteller har ingen biltrafik på gæsteområderne, der er børnepool og næsten altid en legeplads. Der er store shopping malls med store supermarkeder, der tilbyder internationale mærker af babymad.

Lokal transport

Nem og billigt at bruge taxa (aftal altid prisen først). Minibusser med faste ruter. Nogle hoteller har egen transport/shuttle bus til strand og centrum.

Underholdning og at spise ude

Der er stort set ingen ende på udvalget af spisesteder og restauranter i Naama Bay, hvor det største udvalg findes. Du finder alt fra den lille lokale kebab til internationale kæder og virkeligt topkøkkener fra det meste af verden.

Frokost uden for hotellerne finder du fra ca. 70 DKK, aftensmad fra ca. 100 DKK. Lokale øl fra omkring 20 DKK.

Sport og aktiviteter

Sharm el Sheikh er et paradis for snorkling og dykning. Der er masser af vandsportsmuligheder ved de større hoteller og i fx Naama Bay.

Andet

Fredag er en helligdag i Egypten, og en del butikker er lukket. På hverdage holdes i nogle dele af byen siesta mellem kl. 14 og 18. Der er masser af steder at købe snorkeludstyr. En god snorkelmaske (silikone) koster omkring 150 EGP. På Deturs bådudflugter er lån af snorkeludstyr inkluderet for alle gæster.