Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Egypten

Egypten Fakta

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder råd og oplysninger til danske rejsende. Rejsevejledningerne bygger på oplysninger og efterretninger, som er indhentet bl.a. via de danske ambassader. Du kan læse hele vejledningen her.

Aktuelle begivenheder

Du kan altid følge med i de aktuelle begivenheder i Egypten på Udenrigsministeriets hjemmeside egypten.um.dk

Mange flere god tips og råd

Læs mange flere god tips og råd til hvad du kan forvente på feriemålet her.

 

Landefakta

Areal ca. 1.001.081 km2, befolkning ca. 85 mio. Cairo er hovedstaden og er ikke bare den største i Egypten men i hele Afrika med 17,5 millioner indbyggere, hvis man tæller forstæderne med. De fleste er sunni-muslimer (ca. 90%), resten er henh. koptiske eller kristne. Det officielle sprog er arabisk. I turistområderne taler de fleste egyptere et forståeligt engelsk. 

Drikkepenge

Drikkepengesystemet er veludviklet i Egypten, og drikkepenge (bakshis) betales af alle og forventes af alle for selv for de mindste tjenester. En årsag til dette siges at kunne findes i islam, hvor det er skik altid at give noget til den, der er knap så godt stillet som én selv. Så det er altid godt at have småpenge på hånden. Det er normalt at give 10% i drikkepenge på restauranter. Og tjeneren på restauranten, stuepigen på hotellet, chaufføren på udflugtsbussen og andre i turistindustrien har en berettiget forventning om en mindre erkendtlighed.

Du skal ikke føle dig tvunget til at give drikkepenge men gør det, hvis du synes det er fortjent. Undlad at give til folk, der åbenlyst ikke har ydet nogen form for service (læsset din kuffert op på en bagagevogn uden at spørge, udpeget den bedste vinkel at tage et fotografi af solnedgangen, uopfordret fulgt dig over en trafikeret vej). Gem drikkepengene til de mennesker, der rent faktisk yder en eller anden form for service.  

Kreditkort

Visa og Mastercard accepteres på langt de fleste hoteller samt større butikker og restauranter. ATM/Hæveautomater findes flere steder men fungerer ikke altid pålideligt. 

Valuta

Valutaen hedder egyptiske pund (EGP eller oftest skrevet LE). 100 DKK = ca. 280 LE (aug 2017). Banker, vekselkontorer og hæveautomater er tilgængelige på alle større destinationer. De fleste hoteller vil veksle penge men helst i euro eller US dollars så medbring gerne disse, hvis du ønsker at bruge kontanter. Det kan være en fordel at betale lokalt i egyptiske pund for at opnå den bedste vekselkurs. Du kan også bruge Mastercard og Visa på de fleste hoteller og i mange butikker. 

Mad og drikke

Et måltid på en god restaurant koster fra 50-120 DKK. Frokost omkring 80 DKK. Et glas vin eller en flaske øl ca. 16-25 DKK. 

Shopping

Egypten er et billigt land. Du kan med fordel købe tøj, guld, vandpiber, keramik, krydderier og souvenirs. Der er et stort udbud af kopivarer i turistområderne, og det er ikke altid nemt at se forskel på kopien og originalen. I bazarområderne og tilstødende butikkerne kan du godt gå ud fra, at der er tale om en kopi. 

Shoppingcentre eller mindre butikker med tøj og sko findes der rigeligt af. Men noget man især kan købe med fordel er papyrus, tæpper og smykker. De bedste fund inden for tæpper og smykker gør du dog lidt uden for byen, på markeder og basarer. 

Telefon og internet

Mobiltelefoner fungerer i Egypten, men det er ret dyrt. Du kan foretage opkald til Danmark fra mønttelefon med telefonkort. Internetcaféer findes overalt, og også mange hoteller har internetadgang. Vi anbefaler, at du ikke bruger din danske internettjeneste på en computer eller mobiltelefon, da du højst sandsynligt ender op med en kæmpe regning til din udbyder. 

Gratis Wi-fi

En hel del af vores hoteller og lejlighedshoteller tilbyder gratis wi-fi i fx lobby eller endda på det meste af hotelområdet. Men ofte er dimensioneringen af disse systemer ikke overvældende, og du skal ikke forvente at kunne streame film o.lign. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts. Er du afhængig af en internetforbindelse fx i forbindelse med arbejde, anbefaler vi, at du går efter en fast forbindelse.

Elektricitet

220V, adapter er ikke nødvendig. 

Temperaturer

Måned Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag 21 22 25 29 33 36 37 37 35 30 26 23
Vand 19 19 22 24 24 27 27 28 27 24 22 20


Egypten har ørkenklima, hvilket betyder, at aftenerne kan være kølige og blæsende. Medbring gerne en vindjakke. 

Tidsforskel

Egypten er 1 time foran Danmark. Der vil være afvigelser i marts og oktober i forhold sommertid og vintertid, hvor Egypten skifter på andre tidspunkter end Danmark. 

Vaccinationer og helbred

Bakteriefloraen i Egypten er meget anderledes end i Danmark, og man kan nemt blive ramt af den såkaldte turistsyge (maveinfluenza). Drik aldrig vandet fra vandhanen eller bruseren men sørg for at have rigeligt med mineralvand på flaske – også til at børste tænder og rense tandbørste i. Turistsyge skyldes i langt de fleste tilfælde dehydrering, og at man ikke altid er opmærksom på håndhygiejnen som fx berøring af pengesedler og dørhåndtag. Vask hænder tit og medbring evt. en lille desinficerende gel i tasken og husk at bruge den. 

Det er ikke påkrævet med vaccinationer til Egypten men tag evt. en snak med din læge, Danske Lægers Vaccinations Service, Statens Seruminstitut el. lign. 

Undgå isterninger indtil du har sikret dig, at de er lavet på mineralvand (hvad de oftest er nu om dage). Vær også forsigtig med is, kager med fløde, kolde saucer og dip og uskrællet frugt. 

Myg kan forekomme, så medbring evt. en myggespray. 
 

Visum og pas

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter afslutningen af din ferie. Alle rejsende skal være navngivet på rejsebeviset og have eget pas – også spædbørn. 

Generelt gælder, at et almindeligt 30-dages turistvisum er påkrævet for alle turister, der ønsker at indrejse i Egypten. 

Du kan tilkøbe turistvisum ved din bestilling af rejsen hos Detur. Prisen er 250 kr. pr. rejsende. Visumet udleveres ved ankomsten til lufthavnen i Egypten og klæbes ind i dit pas. Dette visum er gyldigt for alle statsborgere i Danmark, Sverige, Norge og Finland med almindeligt turistpas. Når du tilkøber turistvisum hos Detur, sørger vi for, at dit visum er klar til dig ved ankomsten. Inden ankomst skal du udfylde et såkaldt indrejsekort – dette fås enten i flyet på udrejsen eller ved ankomsten. 

Andre nationaliteter samt alle personer med fx fremmedpas, diplomatpas eller tjenestepas skal i god tid inden afrejse selv ansøge om visum gennem Egyptens Ambassade i Danmark, tlf. 3543 7070 eller e-mail: egyptembassydenmark@yahoo.com.
 
Det er dit ansvar at fremskaffe turistvisum før afrejse. Dette kan du gøre på tre måder: Enten hos Detur, hos Egyptens Ambassade eller du kan selv arrangere det ved ankomst i lufthavnen i enten Sharm el Sheikh eller Hurghada. Du bærer selv evt. udgifter som følge af manglende visum. Hvis Deturs produkt ikke kan benyttes pga manglende visum, giver vi ikke forholdsmæssigt afslag i prisen. Detur tager intet ansvar for manglende opnåelse af visum. Bemærk, at udstedt visum ikke er en garanti for at få adgang til Egypten, da dette i sidste ende er op til personalet i lufthavnens sikkerhedskontrol.
 
Bemærk, skandinaviske turister, som flyver med direkte fly til og fra Sharm el Sheikh, kan nøjes med et såkaldt Sinai Only-visum. Det er dog vigtigt at bemærke, at skulle det blive nødvendigt for dig pga sygdom eller en skade at rejse hjem før tid med rutefly over Cairo, kan dette ikke lade sig gøre med et Sinai Only-visum. Et Sinai Only-visum giver desuden kun tilladelse til ophold i selve Sharm el Sheikh. Skal du derfor dykke, på ørkenudflugt eller besøge fx nationalparken Ras Mohamed, Cairo eller Luxor, skal du have et normalt turistvisum. Et Sinai Only-visum er gratis, gælder i 15 dage og fås i lufthavnen ved ankomst til Sharm el Sheikh.   

"Et gammelt land, sprudlende med liv, lyd, visuel skønhed og spænding"

Bestil online

  • Fly & hotel
  • Flybillet

Afbudsrejser

Vælg rejse fra

{{toTitleCase(GetArrCityName(LastMinuteListItem))}}

  • {{LastMinuteListItem.Night}} dage
  • OneWay
  • {{displaydateformat(LastMinuteListItem.FlyDate)}}
    • Flybillet
    • Fly & hotel
{{LastMinuteListItem.Price | isoCurrency:'':0}},-
GOOGLE REMARKETING CODE