Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Rejsebetingelser

Almindelige bestemmelser for deltagelse i pakkerejser m.v.


De følgende bestemmelser gælder for alle aftaler indgået efter den 1. juli 2018.  For rejser bestilt før den 1. juli 2018 gælder følgende Almindelige bestemmelser for deltagelse i pakkerejser.

Bestemmelserne er udarbejdet af Rejsearrangører i Danmark og anvendes af foreningernes medlemmer. Bestemmelserne er udarbejdet i overensstemmelse med “Lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer”, som sammen med anden dansk lovgivning, regulerer købet af rejsen og eventuelle krav, der måtte blive rejst mod rejsearrangøren. 

Bestemmelserne gælder for den kombination af rejseydelser, der betegnes en pakkerejse, jf. direktiv (EU) 2015/2302.

Rejsen er omfattet af alle EU-rettigheder for pakkerejser. Det indebærer bl.a., at Detur Danmark er ansvarlig for den korrekte levering af den samlede pakkerejse. Detur Danmark har desuden oprettet lovpligtig beskyttelse til at refundere dine betalinger og, hvis pakkerejsen omfatter transport, sikre din hjemtransport i tilfælde af, at den går konkurs eller bliver insolvent. Denne sikring sker via Rejsegarantifonden, Røjelskær 11, 2840 Holte.

Se flere oplysninger om centrale rettigheder efter direktiv (EU) 2015/2302.

For rejsen gælder i øvrigt nedenstående bestemmelser. Det med kursiv fremhævede er Detur Danmarks afvigelser fra Rejsearrangører i Danmarks almindelige bestemmelser.

Bemærk at pkt. 10, 11 og 12 er udarbejdet af Detur Danmark og er således ikke en del af Rejsearrangører i Danmarks almindelige bestemmelser.


Pkt. 1 - Indtegning

Købet af rejsen og dermed oplysningerne og vilkårene for denne, er bindende for rejsearrangøren og kunden, når depositum og/eller hele rejsens pris er rettidigt indbetalt. Ved sin indbetaling forudsættes kunden at have accepteret de anførte informationer og vilkår for rejsen; herunder disse almindelige bestemmelser for køb og deltagelse i pakkerejser samt rejsearrangørens informationer om rejsen.

Rejsearrangøren skal inden rejsens påbegyndelse gøre opmærksom på muligheden for at tegne en rejseforsikring, der dækker udgifterne ved behandling og hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i det omfang, sundhedskortet ikke dækker. For salg af rejseforsikringer modtager rejsearrangøren typisk provision fra forsikringsselskabet. Kontakt salgspersonalet for yderligere information om rejseforsikringer. Detur Danmark har indgået et samarbejde med Europæiske ERV om rejseforsikringer.

Børn og unge under 18 år, som rejser uden voksne rejseledsagere, skal ved køb af rejsen fremvise en erklæring fra deres forældre eller værge om, at de har tilladelse til rejsen. Det gælder dog ikke, hvis rejsen er købt af en forælder eller værge.

Hovedbestilleren er den person, der bestiller rejsen og dermed den person, som indgår aftalen med Detur Danmark. Alle ændringer samt evt. afbestilling skal ske af hovedbestilleren. Medrejsende, som ønsker at foretage en ændring i forhold til rejsen, skal således gøre dette via hovedbestilleren. Hovedbestilleren har ansvaret for at kunne kontaktes med vigtige oplysninger (f.eks. en flytidsændring) på den adresse, telefonnummer og mailadresse, som er oplyst til Detur Danmark ved bestilling af rejsen. 

Den rejsende er forpligtet til at kontrollere oplysningerne i rejsedokumentet og øvrige informationer med det samme. Det påhviler den rejsende at gøre opmærksom på eventuelle fejl så hurtigt som muligt. Ændring kan være forbundet med et gebyr eller ny bestilling.

Navne på rejsedokumentet skal altid stemme overens med passet og skal altid indeholde minimum første fornavn samt sidste efternavn.

Der tillægges automatisk et print- og billetforsendelsesgebyr på 100 kr., såfremt billetten ønskes tilsendt med posten. Spar gebyret ved at printe billetten selv via "Min rejse" i øverste højre hjørne på detur.dk. Log på med reservations- og postnummer.

Aftalen indgås på dansk.