Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Før rejsen

Graviditet og flyvning

Af hensyn til sikkerheden for mor og barn er der en række begrænsninger på, hvor sent man må flyve i forhold til terminen. Det anbefales desuden, at gravide passagerer forhører sig hos deres forsikringsselskab om, i hvilken periode af graviditeten forsikringen dækker.

Generelt gælder
Frem til uge 28 (på hjemrejsedatoen) er det ikke nødvendigt for gravide at fremvise lægeerklæring i forbindelse med flyrejsen. Hvis din graviditet er synlig, er det dog altid en god idé at medbringe din vandrejournal på ferien.

Graviditet i uge 28-35: Den rejsende skal kunne fremvise en lægeerklæring på engelsk (original med underskrift af en læge) ved check-in og boarding på ud- og hjemrejsen. Lægeerklæringen skal redegøre for den planlagte termin samt godkende og erklære, at den gravide er i stand til at foretage en flyrejse uden komplikationer. 

Gravide i slutningen af 35. uge af deres graviditet (32. uge for tvillinger, trillinger mv) accepteres ikke om bord (gælder også for hjemrejsen). 

Opbevar altid lægeerklæringen i din håndbagage under hele flyrejsen. 

Flyver du med et andet flyselskab end de nedenstående, bedes du kontakte os for mere information på 70206776 eller info@detur.dk

Air Cairo
Lægeerklæringen skal være udfærdiget højst 3 dage inden afrejse, og den skal indeholde lægens erklæring om, at det er fint for den gravide at flyve. Alle omkostninger betales af den rejsende.

Corendon Airlines 

Her må lægeerklæringen være udfærdiget højst 14 dage inden udrejse og hjemrejse. Er lægeerklæringen ældre end 14 dage på hjemrejsedagen, kan flyselskabet kræve, at der udfærdiges en ny. Alle omkostninger betales af den rejsende.

Norwegian 

Op til 4 uger før forventet termin kræves ingen lægeerklæring. Mellem 4 og 2 uger før forventet fødsel kræves lægeerklæring, der skal omfatte hele ferieperioden. Mindre end 2 uger før forventet fødsel kan du ikke flyve med Norwegian.

Primera Air
Fra uge 28 i graviditeten og frem til terminsdato kræves en lægeerklæring, der skal omfatte hele ferieperioden. Lægeerklæringen må højst være 10 dage gammel før første afrejse.

Small Planet Airlines

Fra uge 28 i graviditeten og frem til terminsdato kræves en lægeerklæring, der skal omfatte hele ferieperioden. Lægeerklæringen må højst være 7 dage gammel før første afrejse.  Vigtigt! Der tages forbehold for, at luftfartsselskaberne til hver en tid kan nægte gravide rejsende ombordstigning i uge 28-35, hvis de ikke har en gyldig lægeerklæring, der opfylder de ovenstående krav. Flyselskabet kan også kræve, at der udfærdiges en ny lægeerklæring i lufthavnen på rejsemålet før check-in. Dette falder uden for Deturs ansvarsområde. 

GOOGLE REMARKETING CODE