Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Obs:

Tors 22/2: 09:00-18:00 

Fre 23/2: 09:00-18:00

Man 26/2: 09:00-18:00 

Før rejsen

Graviditet og flyvning

Af hensyn til sikkerheden for mor og barn er der en række begrænsninger på, hvor sent man må flyve i forhold til terminen. Det anbefales desuden, at gravide passagerer forhører sig hos deres forsikringsselskab om, i hvilken periode af graviditeten forsikringen dækker.

Generelt gælder
Frem til uge 28 (på hjemrejsedatoen) er det ikke nødvendigt for gravide at fremvise lægeerklæring i forbindelse med flyrejsen. Hvis din graviditet er synlig, er det dog altid en god idé at medbringe din vandrejournal på ferien.

Graviditet i uge 28-35: Den rejsende skal kunne fremvise en lægeerklæring på engelsk (original med underskrift af en læge) ved check-in og boarding på ud- og hjemrejsen. Lægeerklæringen skal redegøre for den planlagte termin samt godkende og erklære, at den gravide er i stand til at foretage en flyrejse uden komplikationer. 

Gravide i slutningen af 35. uge af deres graviditet (32. uge for tvillinger, trillinger mv) accepteres ikke om bord (gælder også for hjemrejsen). 

Flyver du med et andet flyselskab end de nedenstående, bedes du kontakte os for mere information på 70206776 eller info@detur.dk

Aegean Airlines
Til og med uge 36 før termin kan den gravide, såfremt hun har det godt, rejse uden lægeerklæring men med en udfyldt MEDIF blanket, som findes på Aegeans hjemmeside her. Kontakt evt. Aegean hvis du ønsker nærmere oplysninger. 

Air Cairo
Lægeerklæringen skal være udfærdiget højst 3 dag inden afrejse, og den skal indeholde lægens erklæring om, at det er fint for den gravide at flyve. Alle omkostninger betales af den rejsende.

Atlantic Airways
Indtil uge 34 før termin kan den gravide, såfremt hun har det godt, rejse uden lægeerklæring. Fra uge 35-37 før termin kræves lægeerklæring. Lægeerklæringen må højst være 72 timer gammel før første afrejse.

Corendon Airlines 

Her må lægeerklæringen være udfærdiget højst 14 dage inden udrejse og hjemrejse. Er lægeerklæringen ældre end 14 dage på hjemrejsedagen, kan flyselskabet kræve, at der udfærdiges en ny. Alle omkostninger betales af den rejsende.  

Freebird Airlines

Fra uge 28 skal medbringes lægeerklæring, der ikke må være ældre end 15 dage før første afgang. 

Jet Time

Indtil uge 35 før termin kan den gravide, såfremt hun har det godt, rejse uden lægeerklæring. Fra uge 35-37 før termin kræves lægeerklæring. Lægeerklæringen fra uge 38 må højst være 3 dage gammel før første afrejse.  

Nouvel Air
Lægeerklæringen skal være udfærdiget højst 7 dage inden udrejsen samt hjemrejsen. Er lægeerklæringen ældre end 7 dage på hjemrejsedagen, kræver flyselskabet, at der udfærdiges en ny på rejsemålet. Ved check-in skal den gravide også udfylde og underskrive en Responsibility Discharge-formular. Alle omkostninger betales af den rejsende.

Primera Air
Fra uge 28 til og med 35 kræves en lægeerklæring, der skal omfatte hele ferieperioden. Lægeerklæringen må højst være 10 dage gammel før første afrejse.


SAS
Indtil 4 uger før termin er der ingen begrænsninger. Men fra 2 til 4 uger før termin kræver SAS, at du udfylder en særlig formular, en såkaldt MEDIF. Rejsen skal desuden godkendes af SAS' medicinske afdeling. Flyvetiden må ikke overstige fire timer.

Vigtigt! Der tages forbehold for, at luftfartsselskaberne til hver en tid kan nægte gravide rejsende ombordstigning i uge 28-35, hvis de ikke har en gyldig lægeerklæring, der opfylder de ovenstående krav. Flyselskabet kan også kræve, at der udfærdiges en ny lægeerklæring i lufthavnen på rejsemålet før check-in. Dette falder udenfor Deturs ansvarsområde.