Detur facebook
Bestil Din Ferie På

70 20 67 76


support

Man-fre: 08:00-20:00

Lør-søn: 09:00-18:00

Eller kontakt os på mail info@detur.dk. 

CT angiografi

Computerstyret røntgentomografi og angiografi

Computerstyret tomografi angiografi (også kaldet CT angiografi eller CTA) er en computerstyret tomografiteknik, der bruges til at visualisere arterie- og venekar i kroppen. Behandlingen foregår på Anatolia Hospital.

CTA kan bruges til at undersøge blodkar mange væsentlige steder i kroppen, inklusive hjerne, nyrer, bækken og lunger. Under visse omstændigheder kan hjertekransårer undersøges ved CTA, men CTA kan ikke erstatte kransåre-angiografi med kateter. Fremgangsmåden kan opdage forsnævringer i blodkar så tidligt, at der kan foretages korrektion.

CTA anatomiske enkeltheder tydeligere end både MRI skanning eller ultralyd. I dag får mange patienter CTA i stedet for et traditionel kateter angiogram. CTA er mere sikkert og langt mindre tidskrævende end kateter angiografi. 

CTA bruges normalt til følgende formål 

 • Undersøgelse af  lungearterier for at udelukke lungeemboli, som dog kan behandles. Dette kaldes en CTPA.
 • Visualisering af blodgennemstrømning i nyrearterier (som forsyner nyrene) hos patienter med højt blodtryk og patienter, hvor der er mistanke om nyresygdom. Forsnævring (stenosis) af en nyrearterie er en årsag til højt blodtryk (hypertension) hos nogle patienter, og dette kan korrigeres. En særlig computerstyret metode til at se billeder gør nyre-CT angiografi til en særdeles præcis undersøgelse. Bruges også til mulige nyredonorer.
 • Identifikation af aneurismer i aorta eller i andre store blodkar. Aneurismer er syge områder i en svækket blodkarvæg, som buler ud - lige som en bule i et dæk. Aneurismer er livstruende, da de kan briste.
 • Identifikation af dissektion i aorta eller dets største grene. Dissektion betyder, at lagene i arterievæggen går fra hinanden - ligesom lagene på et løg. Dissektion kan medføre smerte og kan være livstruende.
 • Identifikation af en lille aneurisme eller arteriovenøs misdannelse i hjernen, som kan være livstruende.
 • Opdagelse af atherosclerotisk sygdom, som har forsnævret arterierne i benene.
 • Udelukkelse af angina pectoris, især for patienter med lav til medium risiko. 

 • Sådan gør du:

  Medicinsk behandling og vejledning foregår hos Anatolia Hospital i Antalya. Du kan læse mere på hospitalets hjemmeside.

  Du kan på et hvilket som helst tidspunkt komme direkte i kontakt med en læge, inden du træffer en beslutning eller forpligter dig til en behandling. Da alle er forskellige, vurderes hver sag individuelt for at sikre den allerbedste kvalitet og pris. 

  Kontakt evt. Detur ang. rejsearrangement på medicalholidays@detur.com.

  Du kontakter Anatolia Hospital ved at udfylde og sende formularen herunder.

  Fornavn
  Efternavn
  E-mail
  Mobiltelefon
  Adresse
  By
  Besked